Potpredsjednica Vlade Adlešič vjeruje u konsolidaciju hotelijerske tvrtke "Jadran"

CRIKVENICA, 19. kolovoza 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič vjeruje u konsolidaciju dioničkoga društva crikveničkih hotelijera "Jadran" i za današnjega posjeta Crikvenici najavila je da će se bitni koraci u tom smislu ostvariti već idućih mjeseci.

Stanje u toj hotelijerskoj tvrtki, vjerojatno najproblematičnijoj na tom području, bila je jedna od važnih tema razgovora koje je potpredsjednica Adlešič vodila sa svojim crikveničkim domaćinima na čelu s gradonačelnikom Božidarom Tomašekom.

Adlešič je optimistična kada je riječ o skoroj konsolidaciji "Jadrana" budući da je jučer ta tvrtka dobila novi Nadzorni odbor i što će taj, svojedobno najveći gospodarski čimbenik na crikveničkoj rivijeri, iduće sezone ući u poslovanje s novim, zasad još nepoznatim vlasnikom.

U idućem razdoblju održat će se i lokalni izbori, odnosno prvi neposredni izbori za gradonačelnika, primijetila je Adlešič, ali nije dovodila u vezu rješavanje teškoća dioničkoga društva "Jadrana" s promjenama u načinu provođenja lokalnih izbora.

S tim u vezi rekla je tek da neposredni izbori za gradonačelnika kriju još mnoge nepoznanice, te da se tek s decentralizacijom izvora financiranja mogu očekivati kvalitetnije promjene i razvojne mogućnosti za lokalnu samoupravu.

Dosadašnji Nadzorni odbor dioničkoga društva crikveničkih hotelijera "Jadran" opozvan je većinom glasova na jučerašnjoj glavnoj skupštini toga društva, a za novoga predsjednika izabran je Dragan Magaš. Za članove Nadzornoga odbora izabrani su Vinka Cetinski, Fedor Dorčić i Boro Dropulić.



Pisane vijesti