Potpredsjednica Vlade Adlešič završila posjet Londonu

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, Đurđa Adlešič, sastala se danas u Londonu s predstavnicima Home Officea i UK Football Policing Unita.

Potpredsjednica Adlešič upoznata je s mjerama i primjenom engleskog Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima koji je jedan od najučinkovitijih i najboljih u svijetu, a po kojem je i Vlada Republike Hrvatske radila izmjene Zakona 2006. godine.

Na sastanku je zaključeno da za suzbijanje huliganstva nije dovoljna samo dobra zakonska podloga već u njegovu sprečavanju moraju aktivno sudjelovati sve institucije i Vlada i policija i sudstvo kao i predstavnici nogometnih saveza, nogometnih klubova i udruga navijača.

Osim toga u Engleskoj je razrađeno stalno praćenje događanja na nogometnim terenima, redovite koordinacije ali i rad s navijačima kroz edukaciju i stalni dijalog.

Predstavnici Home Officea i UK Football Policing Unita ponudili su potpredsjednici Adlešič izravnu pomoć u rješavanju problema u Hrvatskoj te preporučili pristup kroz koordinaciju ministarstava, tijela državne uprave i Nogometnog saveza.



Pisane vijesti