Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Opačić posjetila bolnicu Sveti Duh

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednica_vlade_i_ministrica_socijalne_politike_i_mladih_opacic_posjetila_bolnicu_sveti_duh.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetila je danas prvorođeno dijete u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u 2012. godini, djevojčicu Daliju Majsec i čestitala njezinoj majci Kristini. Potom je obišla Odjel babinjača i darovala ruže pacijenticama, pritom im zaželjevši sve najbolje u novoj godini.

Potpredsjednica Opačić je prilikom posjeta bolnici izjavila da će se u ovoj godini, nažalost, zabilježiti pad broja djece rođene u Hrvatskoj za oko dvije tisuće i naglasila da je to izuzetno mnogo. Zaključila je da je očito i u tom segmentu kriza uzela svoj danak te da je i to jedan od velikih problema s kojima se moramo početi boriti. Uz kolege koji će pokrenuti u gospodarstvu nova radna mjesta, potpredsjednica Vlade Opačić kazala je da će ona u svom sektoru, u postojećim financijskim okvirima, fleksibilizirati neka prava i pokrenuti servise koji bi mogli pomoći roditeljima u usklađivanju radnih i obiteljskih obaveza, kako sljedeću godinu ne bismo dočekali s ovako poraznim brojkama. Ponovila je i da se neće dirati u rodiljne naknade, jer su one zadnja linija obrane, a dirajući u njih, ugrozili bismo ono što nazivamo hrvatskom budućnošću.

U ime Ministarstva, potpredsjednica Opačić donirala je pet tisuća kuna za kupnju dvije nove vage za novorođenčad i dužinomjer. Ravnatelj Kliničke bolnice „Sveti Duh“ Miran Martinac zahvalio je na donaciji, naglasivši kako će im to zaista trebati, jer je bolnica Sveti Duh treća bolnica u Hrvatskoj po broju poroda godišnje.



Pisane vijesti