Potpredsjednica Vlade Kosor na 15. konferenciji Zajednice povratnika Hrvatske

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i izaslanica predsjednika Vlade, dr. sc. Ive Sanadera, Jadranka Kosor održala je danas pozdravni govor na 15. konferenciji Zajednice povratnika Hrvatske, pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Zajednice povratnika Hrvatske potpredsjednici Vlade uručeno je najviše priznanje, Kristalna plaketa Zajednice povratnika Hrvatske.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor kazala je da će Vlada Republike Hrvatske i u ovom mandatu kao i proteklom davati jednaku potporu Zajednici povratnika Hrvatske. Pred nama je povijesni trenutak slijedeći tjedan Hrvatska očekuje pozivnicu za NATO, i stoga je važna čvrsta potpra koju od Vas imamo za ulazak u Europsku uniju i NATO savez.

Zahvalila je svima na ustrajnosti u teškim ratnim i poslijeratnim vremenima i zajedničkim naporima za oživljavanje ratom stradalih područja Republike Hrvatske,

također, potpredsjednica Kosor zahvalila je svim hrvatskim braniteljima, pobjednicima, na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, jer oni su najzaslužniji za stvaranje slobodne, neovisne i samostalne Hrvatske.

Potpredsjednica Kosor kazala je da će Vlada i dalje biti ustrajna u pronalasku 1090 hrvatskih branitelja i civila, koji se još uvijek na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Aktivna politika Vlade RH u području obnove, stambenog zbrinjavanja, povrata imovine a s ciljem socijalnog i gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi, a time i stvaranja uvjeta za održiv povratak, rezultirala je povratkom velikog broja prognanih i izbjeglih građana, naglaila je potpredsjednica, rekavši da je do sada

obnovljeno oko 143.000 razorenih ili oštećenih kuća i stanova.

Kada je riječ o zapošljavanju na područjima posebne državne skrbi tijekom 2007. godine zaposleno je 96% više osoba nego 2006. godine.

Budući da je znanje pretpostavka razvoja, a s tim u vezi i ostanak mladih ljudi na ovim područjima je iznimno važan i zato je Vlada od 2003. godine osnovala četiri veleučilišta.

Na samom kraju potpredsjednica Kosor čestitala je 15. obljetnicu djelovanja i poželila puno uspjeha u daljnjem radu.



Pisane vijesti