Potpredsjednica Vlade Kosor na četrnaestom susretu hrvatskih ratnih vojnih invalida

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kao pokroviteljica, tradicionalno je pozdravila nazočne na četrnaestom susretu najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. Susret se održava u organizaciji «Bedema ljubavi 1991», a uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Govoreći o aktivnostima vezanim uz 100- postotne HRVI-e I. skupine Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor podsjetila je da su od prošle godine do danas stambeno zbrinuti svi 100%-tnih HRVI I. skupine, kupljeno je 358 automobila za najteže HRVI-e što je bila ranija zakonska obaveza, a u idućoj godini kupit će se još 108 automobila. Također poboljšan je i status njegovatelja koji sada ostvaruju pravo na bolovanje, mirovinsko i zdravstveno osiguranje i upis radnog staža u knjižicu. Predsjednica Kosor je podsjetila i na kuću u Zaprešiću koja je u državnom vlasništvu, a koju koristite članovi Udruge tijekom liječenja i zdravstvenih pregleda u Zagrebu.

Osvrnuvši se na ostale aktivnosti istaknula je da Ministarstvo u suradnji s Udrugom 100%-tnih HRVI I. skupine provodi program liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu.Trenutno su u tijeku sistematski pregledi za 100 %-totne HRVI-e kao i za njihove supruge.

Potpredsjednica je i najavila u prosincu ponovno veliko okupljanje najtežih hrvatskih vojnih invalida Domovinsko rata i članova njihovih obitelji na ručku koji organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na kraju je dodala da će Ministarstvo na čijem je čelu i dalje biti potpora ovom programu kao i potpora Bedemu ljubavi.



Pisane vijesti