Potpredsjednica Vlade Kosor na otvaranju Kampanje za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će međunarodnu Kampanju za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece, koja kreće iz Zagreba u nedjelju, 15. lipnja 2008. godine, iz Zagrebačkog kazališta lutaka, ulica baruna Trenka 3, s početkom u 9,00 sati.

Poruka Kampanje koju organiziraju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vijeće Europe je « Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanja djece».

Republika Hrvatska dobila je čast da kampanja krene iz Zagreba upravo iz razloga što je jedna od 18 država članica Vijeća Europe koja je u okviru svojih zakonskih propisa regulirala pitanje zabrane tjelesnog kažnjavanje djece.

Na predstavljanju Kampanje će, uz zamjenicu glavnog tajnika Vijeća Europe gospođu Maud de Boer–Buquicchio, prisustvovati 24 europske države (Albanija, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Italija, Litva, Luksemburg, Crna Gora, Mađarska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Bugarska, Srbija, Španjolska, Švedska, Grčka, UK, Sveta stolica, Slovenija, Njemačka i San Marino).



Najave