Potpredsjednica Vlade Kosor na saboru zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i počasna članica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Jadranka Kosor obratila se roditeljima poginulih hrvatskih branitelja na jedanaestom izbornom Saboru Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata danas u Šibeniku. Izaslanici izbornog Sabora Udruge zahvalili su potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor i počasnoj članici Udruge na pomoći kojom je riješena većina njihovih problema i na svemu učinjenom za obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Obračajući se nazočnima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istanula je da su riječi preslabe kada se treba pokloniti žrtvi hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji sve ove godine žive bez svojih najmilijih. Da nije bilo žrtve Vaše djece koju ste odgojili da vole Hrvatsku ne bi bilo samostalne, demokratske i europske Hrvatske kao ni pozivnice za NATO i skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju nastavila je potpredsjednica. To je istina koju moramo svakodnevno ponavljati i klanjati joj se.

Potpredsjednica je kazala da često razmišlja o obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, koliko je prošlo izlazaka i zalazaka sunca, vjenčanja i blagdana koje su obitelji provele same zato što su njihova djeca prerano otišla. To je taj nenadoknadiv gubitak podsjetila je, jer mnogi od njih nikada nisu stvorili obitelj ili su ostavili malu djecu koji ih se neće ni sjećati.

Također potpredsjednica je rekla da se svakodnevno moramo boriti protiv zaborava jer kad bismo zaboravili doprinos sinova i kćeri koji su dali život za Domovinu zaboravili bi sebe. Predložila je da u budućnosti sva obilježavanja započnu čitanjem imena poginulih branitelja jer je to jedini način kojim ćemo sačuvati istinu.

U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade Kosor dodijelila je Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata zahvalnicu za promicanje istine o Domovinskom ratu i za dugogodišnju uspješnu suradnju.

Na kraju je poželjela da što prije završe monografiju o poginulim hrvatskim braniteljima za koju je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dalo potporu od 600 000 kuna. Potpora Ministarstva projektima Udruge bit će i dalje vrlo čvrsta nastavila je potpredsjednica i dodala da ukoliko će trebati dodatna pomoć za završetak monografije Ministarstvo i Vlada su spremni pomoći.

Lucija Kober, predsjednica zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata zahvalila je potpredsjednici Vlade i ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranki Kosor na dosadašnjoj suradnji.



Pisane vijesti