Potpredsjednica Vlade Kosor na svečanom otvaranju radova na gradilištu u Puli

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor zajedno s čelnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH simbolično je otvorila početak radova na izgradnji stanova za državne i lokalne službenike i namještenike danas u Puli.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da je Vlada Republike Hrvatske prošle godine donijela odluku da se prenese na Sindikate državnih i lokalnih službenika i namještenika više od 11 milijuna kuna za rješavanje stambenih pitanja. Također istaknula je da Vlada očekuje u vrlo kratkom roku prijedlog o stambenom zbrinjavanju državnih i lokalnih službenika i namještenika. Vlada Republike Hrvatske uistinu želi istinski partnerski odnos sa svim Sindikatima kao i zadovoljne, dobro plaćene državne službenike i namještenike rekla je potpredsjednica Vlade Kosor. U 2005. započela je reforma državne uprave nastavila je potpredsjednica i dodala da na putu do završetka treba donijeti Zakon o plaćama, a do početka srpnja potpisat će se novi temeljni kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike.
Na kraju potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je svim državnim službenicima i namještenicima koji rade na dokumentima vezanim uz pregovore za skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.




Pisane vijesti