Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila Festival jednakih mogućnosti

Na poziv Društva tjelesnih invalida potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas 7. Festival jednakih mogućnosti na središnjem zagrebačkom trgu.
Na ovogodišnjem uličnom Festivalu nastupit će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je 600 osoba s invalidnošću.


Vlada Republike Hrvatske podupire Festival jednakih mogućnosti kao i ideju promicanja jednakih mogućnosti, kazala je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Često postoje predrasude da osobe s invaliditetom nemaju potrebe za umjetnošću, plesom i glumom, a Festivalom će se dokazati upravo suprotno istaknula je potpredsjednica Kosor. Kada se govori o brizi o invalidima činimo dosta rekla je, ali nikad dovoljno i nikad previše.

Važan korak za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom je skoro imenovanje pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, naglasila je.
Također potpredsjednica Vlade Kosor je najavila u lipnju predstavljanje projekta osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem oštećenja, a za provedbu programa u 2008. osigurano je 15 milijuna kuna. Riječ je o projektu koje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi od 2004.
Društvo tjelesnih invalida već sedmu godinu za redom organizira Festival jednakih mogućnosti s ciljem razvoja društvene svijesti o invalidnosti i doprinosa kulturnoj i turističkoj ponudi u Gradu Zagrebu. Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s estradnim i kazališnim umjetnicima, nastupaju u glazbeno-scenskom, filmskom i likovnom programu te u športskim i edukacijsko – rekreativnim igrama.




Pisane vijesti