Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila novi Dnevni boravak za starije osobe u Daruvaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je novi Dnevni boravak za starije osobe u okviru Programa «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama» u Daruvaru. Na provedbi programa je zaposleno 14 osoba koji skrbe za oko 200 starijih osoba.

Govoreći o programima dnevnih boravaka i pomoći u kući starijim osobama potpredsjednica Kosor je istaknula da je do kraja 2008. otvoreno 27 dnevnih boravaka i pomoći u kući i 47 pomoći u kući starijim osobama. Na programima je zaposleno 915 osoba koje skrbe o oko 14 000 starijih osoba. U prošloj godini za programe je izdvojeno 40 milijuna kuna. I u 2009. godini nastavlja se s programima dnevnih boravaka i pomoći u kući starijim osobama za što je osigurano 10 milijuna kuna više nego u 2008. godini, dakle 50 milijuna kuna.

Nakon otvaranja Dnevnog boravka potpredsjednica Kosor potpisala je Ugovor o suradnji na programu Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama za Grad Daruvar za 2009. godinu. Vrijednost potpisanog ugovora je veća 670 tisuća kuna.

Nazočne su pozdravili i župan Bjelovarsko – bilogorske županije Miroslav Čačija i gradonačelnik Daruvara Zvonko Cegledi.

Što se tiče Bjelovarsko – bilogorske županije za programe dnevnih boravaka i pomoći u kući u prošloj godini izdvojeno je oko 1,2 milijuna kuna, zbrinuto je oko 600 korisnika, a na programima je zaposleno 38 osoba.



Pisane vijesti