Potpredsjednica Vlade Kosor otvorila Sigurnu kuću u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na poziv grupe za ženska prava B.a.B.e. potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, otvorila je Sigurnu kuću u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Obračajući se nazočnima potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je kako je otvaranje Sigurne kuće pravi primjer koji pokazuje da se Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje do 2010. godine provodi. Naglasila je da će kuća imati potporu Vlade u financijskom smislu kao i pri riješavanju svih ostalih problema. Također, potpredsjednica je kazala da je važna potpora županija i gradova kada se govori o obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama te da o tome ne trebamo šutjeti nego jasno govoriti u javnosti.

Otvaranjem sigurne kuće Vukovarsko-srijemska županija potvrđuje svoja nastojanja u borbi protiv nasilja u obitelji, a za što je i temeljem provedenog natječaja “ Grad i županija u borbi protiv obiteljskog nasilja nad ženama” županiji dodijeljeno priznanje.

Potpredsjednica je dodala kako je Vukovarsko-srijemska županija pokazala da se zajedničkim snagama mnogo može učiniti.

Provedbom projekta „Tkanjem vlastite budućnosti – zajednički gradimo cestu prema životu bez nasilja“ Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti podupire rad Sigurne kuće, pružanjem pravne i psihološke podrške te ekonomskim osnaživanjem žena žrtava nasilja Vukovarsko-srijemske županije kroz aktivnosti Sigurne kuće i Savjetodavnog centra.

Govoreći o ženama žrtvama nasilja potpredsjednica Kosor je rekla da su zlostavljane žene često ekonomski ovisne o nasilniku te da je to jedan od glavnih razloga zašto se teško odlučuju otići. Vlada RH je donijela program za zapošljavanje žena žrtava nasilja koji daje konačnu sliku kako se borimo protiv nasilja.

Na samom kraju svečanosti predstavnica ženske grupe B.a.B.e uručila je potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor priznanje.



Pisane vijesti