Potpredsjednica Vlade Kosor posjetila djecu hrvatskih branitelja koja ljetuju na Sljemenu

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu hrvatskih branitelja koja ljetuju na Sljemenu.

Zahvalivši nazočnoj djeci iz Virovitičko-podravske i Ličko – senjske županije na srdačnoj dobrodošlici potpredsjednica Vlade Kosor istaknula je da je Ministarstvo na čijem je čelu organiziralo ovaj program ljetovanja za djecu hrvatskih branitelja kako bi se iskazalo poštovanje prema njihovim očevima i majkama koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku. Također je kazala da će se program provodit i u idućim godinama.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ove godine osiguralo je 1,2 milijuna kuna za provođenje programa.

Program je namijenjen za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a obuhvaća: prijevoz djece, puni pansion s osiguranim pedagoškim nadzorom 24 sata, organizirane aktivnosti na Sljemenu te izlete u Grad Zagreb i Mariju Bistricu. Ovog ljeta predviđeno je devet smjena za 756 djece s 36 voditelja iz 17 županija.

Na kraju potpredsjednica Vlade Kosor poželjela je djeci ugodan boravak, puno veselja i zdravlja te uspjeha u daljnjem školovanju.



Pisane vijesti