Potpredsjednica Vlade Kosor potpisala ugovore o suradnji za pomoć u kući starijim osobama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpisala je danas ugovore o suradnji za 2008. na programima « Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama» i « Pomoć u kući starijim osobama».

Ugovori za program «Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama» potpisani su između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i: Bjelovarsko-bilogorske županije (za područje Daruvara, Čazme i Garešnice), Grada Pazina (područje sedam općina: Cerovje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Sveti Petar u Šumi, Tinjan i Žminj), općine Dubrovačko primorje-Slano i općine Vrhovine.

Potpisivanjem današnjih ugovora započeli smo proširenje programa kojim smo ostvarili izvrsne rezultate u protekle četiri godine kazala je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Projektima se pruža obiteljsko okružje za starije osobe, a primjer su dobre suradnje između Vlade i jedinica lokalne samouprave nastavila je, potpredsjednica Kosor.

Također najavila je krajem lipnja otvaranje Dnevnih boravaka u slanom i Vrhovinama, u kolovozu u Daruvaru, a tijekom rujna u Pazinu i Pleternici.

Programima „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ i „Pomoć u kući starijim osobama“ do danas je obuhvaćeno 8675 starijih osoba, a zaposleno je 570 osoba. Novim Programima će biti uključeno još 1000 korisnika. Za provedbu Programa u 2008. Ministarstvo obitelji osiguralo je više od 2 milijuna 700 tisuća kuna.

Na potpisivanju Ugovora bio je nazočan i ministar turizma Damir Bajs.



Pisane vijesti