Potpredsjednica Vlade Kosor s braniteljima iz kampa Valovine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Puli s braniteljima iz kampa Valovine.

Prilikom susreta potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da je donijela odluku kojom će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dati oko 100 000 kuna za izgradnju privremenih priključaka za struju.

Također zatražila je od Grada Pule da se iznađe model za trajno riješavanje problema tih branitelja koji se ne mogu zbrinuti temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Potpredsjednica Kosor objasnila je da Ministarstvo na čijem je čelu prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih stambeno može zbrinuti samo hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata koji imaju trajan status, a do danas ih je jedanaest podnjelo zahtjev i stambeno su zbrinuti.

Potpredsjednica Vlade predložila je gradonačelniku da u skladu s obvezama koje grad ima prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji nađe zemljište s infrastrukturom na kojem bi se gradili stanovi kao trajno rješenje u suradnji s Ministarstvom graditeljstva.

Predstavnici naselja Valovine zahvalili su potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor na brizi, potpori i pomoći pri riješavanju njihovih problema.



Pisane vijesti