Potpredsjednica Vlade Kosor s izaslanstvom Amnesty Internationala

Potpredsjednica Vlade ministrica obitelji, branitelja I međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Amnesty Internationala, Nicolom Duckworth, direktoricom programa za Europu I Srednju Aziju, Nicolasom Bergerom, direktorom EU ureda, Davidom Diazom, zamjenikom direktorice programa za Europu I Srednju Aziju I Omerom Fisherom istražiteljem Amnesty Internationala za Hrvatsku
Nicola Duckwort, kazala je da je zadovoljna sa suradnjom između Amnesty Internationala I Vlade RH te da se otvaraju daljnje prilike za suradnju budući je Hrvatska pred ulaskom u Europsku uniju. Ocijenila je, da postoji mnogo zajedničkih interesa I ciljeva na kojima se I u budućnosti može raditi kako bi se postigao daljnji napredak. Također Hrvatska je ostala dosljedna kada je riječ o ratnim zločinima I učinjen je izuzetan napredak u području kažnjavanja za ratne zločine., naglasila je. Posebno je istaknula važnost ne postojanja nacinalnog prednznaka kada se govori o tim temama.
Potpredsjednica Kosor rekla je da se Hrvatska još uvijek suočava s posljedicama agresije, ali da je Vlada RH odlučna da svi koji su počinili zločin moraju odgovarati. Razgovaralo se I o nestalim osobama u Domovinskom ratu, a potpredsjednica je naglasila da je to jedan od najtežih I najvećih problema u Hrvatskoj. Također, podsjetila je na stajalište Vlade RH da svaka obitelj ima pravo saznati istinu o svojim najmilijima.
Hrvatska je zajedno s Crvenim Križom izdala knjigu o nestalim osobama s područja RH, kazala je potpredsjednica I dodala da je međunarodni Crveni Križ predao svu traženu dokumentaciju Hrvatskom Crvenom Križu, a čim je potvrđeno da radimo odgovorno i profesionalno.




Pisane vijesti