Potpredsjednica Vlade Kosor s potpredsjednikom Vlade NR Kine Li Keqiangom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, tijekom boravka u Pekingu sastala se s potpredsjednikom Vlade NR Kine Li Keqiangom.

Potpredsjednik Vlade Li Keqiangom posebno je zahvalio Vladi Republike Hrvatske na potpori i financijskoj pomoći nakon potresa u Sečuanu, dodao je da upravo zato što je Hrvatska mala zemlja s malo stanovnika takva pomoć od posebnog je značaja. Odnose između zemalja, ocijenio je, prijateljskim s puno poštovanja i uvažavanja. Istaknuo je da naše dvije zemlje odlično surađuju na mnogim područjima i predložio da dvije Vlade ulože napore kako bi se poboljšala i gospodarsko – trgovinska suradnja.

Potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, zahvalila je NR Kini na potpori Hrvatskoj prilikom kandidiranja za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti. Podsjetila je na 2005. kada su predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader i predsjednik Vlade NR Kine Wen Jiabao potpisali zajedničku izjavu o uspostavi partnerstva u općoj suradnji između NR Kine i Republike Hrvatske i izrazila zadovoljstvo što je od tada partnerstvo između naših zemalja još više učvršćeno. Potpredsjednica Vlade Kosor i ovog puta je ponovila da Hrvatska podupire načelo jedne Kine.

Na sastanku se razgovaralo i o održavanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, a potpredsjednica Kosor, posebno se osvrnula na Paraolimpijske igre i prenjela pozdrave i zahvalu hrvatskih sportaša i sportašica na kineskoj gostoljubivosti i odličnom otvoranju igara. Potpredsjednik Vlade NR Kine Li Keqiangom, kazao je da dolazak visokih dužnosnika u Kinu, predsjednika Mesića na Olimpijske igre i potpredsjednice Vlade Kosor na Paraolimpijske je još jedan dokaz izvrsne suradnje i korak prema još čvršćoj suradnji u budućnosti.



Pisane vijesti