Potpredsjednica Vlade Kosor s predsjednikom Skupštine Republike Kosovo Jakupom Krasniqiom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Skupštine Republike Kosovo Jakupom Krasniqiom. U izaslanstvu Skupštine Republike Kosovo bili su i članovi Predsjedništva Sabri Hamiti, Naim Maloku, Džezair Murati te šef Kabineta Mehmet Hajrizi i savjetnik predsjednika za protokol i međunarodne poslove Skender Recica.
Na sastanku su potvrđeni odlični odnosi između dvije zemlje te je iskazana potreba za jačanjem gospodarskih odnosa. Razgovaralo se i o mogućoj suradnji u području obrazovanja, kulture, zdravstva i nacionalnih manjina.
Potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor izvijestila je izaslanstvo Skupštine Republike Kosovo o pregovorima Hrvatske za ulazak u Europsku uniju. Kazala je da Hrvatska radi punim intenzitetom i bez obzira na trenutačnu blokadu, očekujemo skorašnji završetak pregovora. Također potpredsjednica Kosor naglasila je da će Hrvatska biti potpora zemljama jugoistočne Europe na njihovom putu i dodala da upravo u tom kontekstu vidi i daljnju suradnju.
PredsjednikoSkupštine Republike Kosovo Jakup Krasniqi pozdravio je ulazak Hrvatske u NATO savez i dodao da će ta činjenica doprinjeti cjelokupnoj stabilnosti u regiji. Zahvalio je Hrvatskoj na potpori i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.




Pisane vijesti