Potpredsjednica Vlade Kosor s predstavnicima Organizacijskog odbora za obilježavanje VII. Svjetskog kongresa Roma u Hrvatskoj

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade Republike Hrvatske te nacionalna koordinatorica Desetljeća za uključivanje Roma od 2005. do 2015. godine Jadranka Kosor održala je danas sastanak u Vladi s predstavnicima Organizacijskog odbora za obilježavanje VII. Svjetskog kongresa Roma u Hrvatskoj.

Kasum Cana, predsjednik Odbora Roma Hrvatske iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije predstavio je program za organizaciju VII. Svjetskog kongresa Roma koji će se održati u Zagreb u rujnu. Pojasnio je da je Hrvatska odabrana između deset zemalja za organizaciju skupa jer je prepoznata kao zemlja u kojoj su Romi ravnopravni u društvu, isto tako i sudjeluju u političkom životu Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor složila se da je organizacija Kongresa veliko priznanje Povjerenstvu za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome na dosadašnjem radu, ali i u ukupnoj brizi Vlade prema nacionalnim manjinama. Također kazala je da Vlada daje potpunu potporu za organizaciju susreta i da je spremna pomoći.



Pisane vijesti