Potpredsjednica Vlade Kosor s volonterima na Europskom prvenstvu u nogometu

Na prijedlog koordinacijskog odbora za Republiku Hrvatsku – FARE, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se večeras s desetak hrvatskih volontera koji su prezentirali Hrvatsku na Europskom prvenstvu u nogometu EURO 2008. u Plavom salonu Maksimirskog stadiona.

Potpredsjednica Vlade Kosor zahvalila je volonterima na uspješnom radu i na promociji Hrvatske na najbolji mogući način. Dodala je da upravo volonteri ostavljaju najsnažniji dojam o zemlji koju predstavljaju. Također je kazala da su hrvatski volonteri odradili dobro posao, a da je volontiranje izvrsna i važna stvar. Govoreći o volontiranju naglasila je da volontiranje u Hrvatskoj još nije dovoljno poznato, afirmirano i vrednovano. Spomenula je i zakon o volonterstvu i istaknula da se tu mora još puno učiniti kako bi svi shvatili značaj volontiranja.

U ime svih volontera potpredsjednici Vlade Kosor i HNS-u zahvalio je Josip Dujmović i poklonio potpredsjednici sliku “prijateljica volontera”.



Pisane vijesti