Potpredsjednica Vlade Kosor svečano otvorila športske susrete državnih službenika i namještenika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka otvorila je u ime pokrovitelja Vlade RH 14. športske susrete državnih službenika i namještenika Republike Hrvatske večeras u Zatonu.

Prenjevši pozdrave predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera potpredsjednica je najavila da će Vlada pomoći u organizaciji sportskih susreta i iduće godine. Kazala je da Vlada prije svega želi raspoložene i zadovoljne službenike i namještenike koji će imati dovoljno snage za naporan rad. Posebno je zahvalila državnim službenicima koji rade na poslovima vezanim uz pregovore za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ocijenivši pritom da bez njih taj posao ne bi obavili te da će oni biti jedni od najzaslužnijih kada Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Kao čelnica Vladinog tima za pregovore sa sindikatima podsjetila je da su 2004. brzo bili završeni pregovori i potpisan temeljni kolektivni ugovor. Kazala je da se zajedno radi i posao vezan uz reformu državne uprave kao i novi Zakon o plaćama.

Na kraju poželjela je svima ugodan udmor, vrijeme za opuštanje i sretan i veseo povratak kući.
Na ovogodišnjim športskim susretima sudjeluje 2 600 državnih službenika i namještenika, a Vlada snosi troškove smještaja i prijevoza za sudionike.




Pisane vijesti