Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ključeve 16 novih stanova stradalnicima Domovinskog rata u Senju

Ključeve 16 novih stanova za hrvatske ratne vojne invalide i roditelje poginulih branitelja u Senju danas je svečano uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

SENJ, 26. travnja 2005. (Hina) - Ključeve 16 novih stanova za hrvatske ratne vojne invalide i roditelje poginulih branitelja u Senju danas je svečano uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

U izgradnju stanova Ministarstvo je uložilo 5,7 milijuna kuna, a grad Senj ustupio je zemljište i osigurao infrastrukturu. Do sada je u Ličko-senjskoj županiji stradalnicima Domovinskog rata dodijeljeno 170 stanova i 143 zajma za poboljšanje uvjeta stanovanja.

Potpredsjednica Kosor upozorila je kako je neprihvatljivo da se stanovi za stradalnike Domovinskog rata grade sporo, jer se ta zgrada u Senju gradila od 1999. Pozvala je sve koji sudjeluju u gradnji stanova za branitelje da ih grade kvalitetno i brzo, jer je riječ o ljudima koji su branili i obranili Hrvatsku.

Na žalost, podsjetila je, još je oko 12.000 neriješenih zahtjeva za stanove, pa će to i dalje biti u središtu pozornosti Ministarstva.

Kosor je najavila nov ustroj centara za pomoć stradalnicima Domovinskog rata u kojima će raditi stručnjaci koji će u svakom trenutku biti na pomoći hrvatskim braniteljima jer, istaknula je, oni to i zaslužuju.

Svečanosti u Senju su, osim gradonačelnika Milana Devčića, među inima nazočili ličko-senjski župan Milan Jurković i predstavnici županijske HVIDRA-e.



Pisane vijesti