Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ključeve za useljenje u 29 stanova u Drnišu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je ključeve i rješenja za useljenje u 29 stanova, 28 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i jedan stan supruzi poginulog hrvatskog branitelja. Ovo je šesta podjela stanova u ovoj godini. Ukupna vrijednost izgrađenih stanova je gotovo 13 milijuna kuna, dok je veličina izgrađenih stanova 2.355,07 m².

Uručujući ključeve hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica Kosor je podsjetila da je prije nešto više od godinu dana položen kamen temeljac za izgradnju ove zgrade koju je gradila zadruga hrvatskih branitelja „Tvrda stina“.

Iznijela je podatke da je u mandatu Vlade dr. Ive Sanadera izgrađeno 4667 stanova za hrvatske branitelje i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a na što je utrošeno više od 10 milijardi kuna. Također kazala je da je u tijeku priprema za izgradnju 645 stanova i najavila je podjelu 90 stanova u Kaštelima, 19 stanova u Solinu i 60 u Trogiru.

Vezano uz Šibensko – kninsku županiju potpredsjednica Kosor je rekla da se očekuje izgradnja 60 stanova u Kninu i oko 200 stanova u Šibeniku.

Nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Drniša Ante Đelalija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.



Pisane vijesti