Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ključeve za useljenje u 30 stanova HRVI-ma u Trilju

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Trilju ključeve i rješenja za useljenje u 30 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor je kazala da je današnji dan veliki trenutak za sve koji imaju zadaću brinuti o hrvatskim braniteljima i obiteljima zatočenih i nestalih branitelja. Dijeleći ključeve stanova za trideset obitelji potpredsjednica im je poželjela puno mira i zadovoljstva.

Ukupna vrijednost kupljenih stanova je veća od 22 milijuna kuna, dok je veličina kupljenih stanova 2.304,80 m² istaknula je.

Iznijela je podatke da se trenutno gradi 207 stanova, u tijeku je priprema za izgradnju 645 stanova i 357 zemljišta je u pripremi. Potpredsjednica Kosor je naglasila da su stambeno zbrinuti svi 100 postotni HRVI I. skupine, njih ukupno 492. Napomenula je da se ovim projektom nastavlja stambeno zbrinjavanje u Splitsko - dalmatinskoj županiji te da će uskoro biti gotovo 90 stanova u Kaštelima i 60 stanova u Trogiru.

Na kraju, potpredsjednica Kosor rekla je da je ova dodjela stanova jedna od čestitki svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji ususret 5. kolovozu, Danu pobjede i Domovinske zahvalnosti, a od ove godine po prvi puta i Danu hrvatskih branitelja.



Pisane vijesti