Potpredsjednica Vlade Kosor uručila ugovore o sufinanciranju spomenika iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u ime Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti uručila je ugovore o financijskoj potpori za sufinanciranje izgradnjpostavljanja ili uređenja spomen obilježja žrtvama u Domovinskom ratu predstavnicima sedamnaest Udruga iz Domovinskog rata.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Vlade Kosor istaknula je da podjela ugovora za sedamnaest novih projekata još jedna od aktivnosti koju Ministarstvo s Udrugama provodi ususret Danu hrvatskih branitelja.

Prvi put ove godine u proračunu su osigurana posebna sredstva za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, u iznosu od 4 milijuna kuna istaknula je potpredsjednica Kosor i dodala da postoji velik interes. Potpredsjednica je podsjetila da se obilježavaju i mjesta masovnih grobnica prema Zakonu o obilježavanju mjesta masovnih grobnica žrtava Domovinskog rata, a do danas su pronađene 143 grobnice.

Također kazala je da je glavni cilj ove akcije borba protiv zaborava. Svakodnevno se treba boriti protiv zaborava i isticati doprinos, žrtvu, hrabrost i odlučnost branitelja zbog kojih imamo slobodnu i europsku Hrvatsku. Zahvalila je svima na ideji te na činjenici da nisu zaboravili poginule hrvatske branitelje i poručila da sve što se dogodilo u agresiji na Hrvatsku ne smije i neće biti zaboravljeno. Na kraju potpredsjednica Kosor čestitala je svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nazočnima su se obratili i predstavnici Udruga specijalne policije Domovinskog rata Zagreb, bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske i roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Ploče koji su zahvalili potpredsjednici Vlade i Ministarstvu na financijskoj pomoći za izgradnju spomen obilježja kao i na razumijevanju za sve hrvatske branitelje.



Pisane vijesti