Potpredsjednica Vlade Kosor uručila Ugovore o zapošljavanju hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je dvanaest Ugovora, od po 50 000 kuna jedne od Mjera potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Riječ je o novoj Mjeri zapošljavanja hrvatskih branitelja za koju je u ovoj godini osigurano 2 milijuna kuna, a novčana potpora daje se već postojećim Zadrugama koje imaju odlične poslovne rezultate i žele proširiti svoju djelatnost. Današnje potpore namijenjene su za nabavku strojeva, opreme ili zemljišta.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor iznijela je podatke da je do danas osnovano 265 zadruga. Ove godine Ministarstvo je dalo potporu od po 150 000 kuna za 73 nove zadruge za što je izdvojeno 10,5 milijuna kuna. Za financiranje Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u ovoj godini osiguran je iznos od 40 milijuna kuna.

Zapošljavanje i razvitak gospodarstva glavni su ciljevi Vlade rekla je potpredsjednica Kosor i pozvala sve da otvore tržište braniteljima i njihovim proizvodima. Na kraju je najavila četvrti sajam zadruga koji će se održati 25. listopada u Vodicama.
Nazočnima su se obratili i zahvalili potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor i ministarstvu na čijem je čelu Mijo Vukušić, upravitelj zadruge «Modro zelena», Tomo Bagarić, upravitelj zadruge «Agrovladislavci», Josipa Pavlović, upraviteljica zadruge «Frankopan», Tom Kaćinari član Stručnog tima za odlučivanje o mogućnostima korištenja mjera Programa i Ivan Hodalić, član stručnog tima iz Ministarstva poljoprivrede.




Pisane vijesti