Potpredsjednica Vlade Martina Dalić primila u nastupni posjet slovensku veleposlanicu Knez

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/14 prosinca/PP Dalic_1.jpg

Izrazile su zadovoljstvo pozitivnim gospodarskim pokazateljima te stalnim rastom ukupne robne razmjene između dviju zemalja.
 

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić primila je danas u nastupni posjet slovensku veleposlanicu Smiljanu Knez.
 
Složile su se kako su hrvatsko-slovenski gospodarski odnosi ojačali otkako je Hrvatska postala članicom EU, što je otvorilo nove mogućnosti za unapređenje gospodarske suradnje i razmjenu iskustava u području iskorištavanja sredstava iz EU fondova.
 
Veleposlanica Knez izrazila je zadovoljstvo poslovanjem slovenskih tvrtki u Republici Hrvatskoj te istaknula rad Poslovnog kluba slovensko-hrvatskih gospodarstvenika, koji trenutačno broji preko 50 članica.
 
Potpredsjednica Dalić istaknula je kako je rad ove Vlade usmjeren na ostvarivanje kvalitetnijih uvjeta poslovanja kao hrvatskim, tako i stranim poduzetnicima, te poboljšanju konkurentnost i privlačnost hrvatskog gospodarstva za strana ulaganja.
 
Razgovarale su i o tradicionalnom Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, koji okuplja preko 1.600 izlagača iz 34 države svijeta, na kojem poduzetnici i obrtnici imaju mogućnost, u direktnom kontaktu s potencijalnim kupcima, prezentirati svoje proizvode i usluge s ciljem njihova izvoza, a na kojoj tradicionalno sudjeluju i hrvatski izlagači.
 

Pisane vijesti | Martina Dalić