Potpredsjednica Vlade Martina Dalić sastala se s potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/16 prosinca/Dalic.jpg

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas u Bruxellesu s potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom, nadležnim za euro i socijalni dijalog, financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala, na temu Europskog semestra i gospodarskog stanja u Hrvatskoj.

Potpredsjednica Dalić predstavila je potpredsjedniku Dombrovskisu makroekonomska kretanja u Hrvatskoj te ga je upoznala s ključnim odrednicama državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu, koji je jučer usvojen u Hrvatskom saboru, kao i s poreznom reformom kojoj je cilj smanjiti porezno opterećenje kako građana, tako i cjelokupnog gospodarstva.

Na sastanku se razgovaralo i o strukturnim reformama, pri čemu je potpredsjednica Dalić istaknula ključna reformska područja nove hrvatske Vlade koja uključuju stvaranje povoljne poslovne i ulagačke klime, fiskalnu održivost te jačanje učinkovitosti institucija.

Potpredsjednica Dalić je istaknula da će se ta područja ogledati u novom Nacionalnom program reformi koji je ključni dokument Europskog semestra, čiji je ciklus za 2017. godinu započeo krajem studenoga. Potpredsjednik Dombrovskis je istaknuo kako su projekcije proračunskog deficit za 2016. godinu bolje od zadanih veličina u okviru EDP-a te je naglasio važnost provedbe strukturnih reformi za jačanje gospodarskog rasta.

Foto: Povjerenik Dombrovskis/Twitter 

Pisane vijesti | Martina Dalić