Potpredsjednica Vlade na 10. godišnjoj konferenciji Centara za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Stručnog vijeća Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata Jadranka Kosor govorit će o provođenju Nacionalnog programa na 10. godišnjoj konferenciji Centara za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata, u petak, 9. prosinca 2005. godine, u Olimpijskom centru «Bjelolasica», u 10,00 sati.
Na 10. godišnjoj konferenciji Centara za psihosocijalnu pomoć, koji su novim Nacionalnim programom psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata postali podružnice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sudjelovat će oko 150 sudionika, a raspravljat će o provedbi Nacionalnog programa i Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u 2005. godini, programima zapošljavanja hrvatskih branitelja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ulozi i zadaćama psihologa i psihijatara u Centrima za psihosocijalnu pomoć, modelima ostvarivanja socijalnih prava i pomoći branitelja i stradalnika kroz sustav psihosocijalne pomoći i pružanju savjetodavne pravne pomoći, te pravno-medicinskim okvirima rada prvostupanjskih i drugostupanjskih liječničkih povjerenstava i vještačkih ustanova pri realizaciji prava na osnovi bolesti, nesposobnosti za privređivanje i smrti hrvatskih branitelja.




Najave