Potpredsjednica Vlade na godišnjem savjetovanju «Gradovi i općine – prijatelji djece»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na godišnjem savjetovanju predstavnika gradskih i općinskih koordinacijskih odbora koji na svom području provode akciju «Gradovi i općine – prijatelji djece».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na godišnjem savjetovanju predstavnika gradskih i općinskih koordinacijskih odbora koji na svom području provode akciju «Gradovi i općine – prijatelji djece». Godišnje savjetovanje održava se u povodu Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta – 20. studenoga, pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i uz suradnju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor istaknula je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, prepoznavajući njegovu vrijednost, financijski poduprlo projekt društva Naša djeca «Gradovi i općine – prijatelji djece» s 450 tisuća kuna. Također je podsjetila i na neke druge projekte Ministarstva namijenjene djeci – sufinanciranje prevođenja knjiga na Brailleovo pismo za slijepu i slabovidnu djecu s 500 tisuća kuna, financiranje rada udruga koje se bave djecom s posebnim potrebama i udruga koje provode projekte borbe protiv ovisnosti, projekt «Autobus – Čudesna šuma» opremljen računalima i didaktičkim sredstvima u svrhu bolje edukacije djece u ruralnim područjima i područjima od posebnog državnog interesa te nabave računala i udžbenika za djecu iz obitelji s osmero i više djece. Na kraju svečanog dijela Godišnjeg savjetovanja potpredsjednica Kosor uručila je prestižne nazive «Gradova i općina – prijatelja djece» predstavnicima gradova Čakovca, Opatije, Rijeke, Varaždina i Zaboka te općine Skrad.



Pisane vijesti