Potpredsjednica Vlade na konferenciji za novinare Hrvatske udruge gluhoslijepih «Dodir»

Potpredsjednica Vladministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor sudjelovala je danas na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja humanitarne akcije «Izgradimo zajedno Centar za pristupačnu komunikaciju s gluhoslijepim osobama», u organizaciji Hrvatske udruge gluhoslijepih «Dodir».

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor sudjelovala je danas na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja humanitarne akcije «Izgradimo zajedno Centar za pristupačnu komunikaciju s gluhoslijepim osobama», u organizaciji Hrvatske udruge gluhoslijepih «Dodir».

Potpredsjednica Kosor koja je i počasna dopredsjednica Hrvatske udruge gluhoslijepih «Dodir» glavna je pokroviteljica ove humanitarne akcije, te članica Mentorskog odbora za provođenje akcije. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor dala je punu potporu radu Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba «Dodir» i predsjednici udruge Sanji Tarczay kao inicijatorici mnogobrojnih aktivnosti namijenjenih gluhoslijepim osobama. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je Vlada Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Zagrebom donirala zemljište za izgradnju Centra za pristupačnu komunikaciju s gluhoslijepim osobama u zagrebačkom naselju Rudeš, ukupne površine preko 2500 m2 i vrijednosti od oko 1 milijun i 600 tisuća kuna.

Izgradnji Centra prethodit će opsežna humanitarna akcija tokom cijele 2006. godine čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju i dovršenje Centra, a ukupno predviđeni troškovi iznose oko 14 milijuna kuna. U Hrvatskoj je registrirano oko 190 gluhoslijepih osoba, međutim međunarodni statistički pokazatelji upućuju da na 100 tisuća stanovnika dolazi između 5-18 gluhoslijepih osoba što, prema navodima Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba «Dodir», dovodi do pretpostavke da je na području Republike Hrvatske između 250 i 900 gluhoslijepih osoba koje još nisu obuhvaćene društvenim programima.



Pisane vijesti