Potpredsjednica Vlade na polaganju temeljnog kamena zgrade za HRVI u Kaštel Novome

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas u Kaštel Novome temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas u Kaštel Novome temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Zgrada će imati 90 stanova, predviđeni rok izgradnje je 18 mjeseci, a ukupna vrijednost investicije oko 38 milijuna kuna.
Napominjući kako je stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata jedan od prioriteta ove Vlade, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u ovoj godini predano 336 stanova, trenutno se gradi 341 stan, a planirana je izgradnja 495 stanova. Također je najavila skore dodjele 14 stanova u Vrgorcu i 14 stanova u Konjščini te dvije kuće za 100%-tne HRVI I. skupine u Splitu. Podsjetila je i na jučerašnje polaganje temeljnog kamena za zgradu sa 32 stana u Virovitici te nedavnu dodjelu 12 stanova u Vukovaru. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i na ovaj način vraća dostojanstvo hrvatskim braniteljima, poručujući kako su upravo oni najzaslužniji u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske.




Pisane vijesti