Potpredsjednica Vlade na svečanosti puštanja u rad lifta za djecu s posebnim potrebama u OŠ Marije Jurić Zagorke

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u osnovnoj školi «Marije Jurić Zagorke» u Zagrebu svečanosti puštanja u rad lifta ugrađenog za potrebe učenika s invaliditetom.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u osnovnoj školi «Marije Jurić Zagorke» u Zagrebu svečanosti puštanja u rad lifta ugrađenog za potrebe učenika s invaliditetom. Potpredsjednica Kosor bila je uključena u humanitarnu akciju «Lift za Zagorkine lumene» koja je imala za cilj prikupljanje financijskih sredstava za ugradnju lifta u osnovnoj školi «Marije Jurić Zagorke» za učenike s invaliditetom.
Zbog učenika Filipa Bosanca, rođenog s cerebralnom paralizom i vezanog uz invalidska kolica, škola je već bila izgradila prilaznu rampu kako bi olakšala ulaz učeniku u invalidskim kolicima, a potom je nastala i inicijativa o ugradnji dizala. Namjera osnovne škole «Marije Jurić Zagorke» je postati škola prijatelj djece s posebnim potrebama tako da bi sva djeca koja imaju sličnih problema kao učenik Filip Bosanac, a žive na području zagrebačkog naselja Dubrava ili u njezinoj blizini, mogla pohađati redovnu nastavu u prostorima škole bez arhitektonskih barijera.
U travnju 2005. godine potpredsjednica Kosor uputila je dopise na adresu 22 tvrtke, u kojima su pozvane odazvati se i pomoći akciju «Lift za Zagorkine lumene». Tijekom humanitarne akcije ukupno je prikupljeno 270.000,00 kuna od strane donatora, koncerata i prodajnih sajmova.


Potpredsjednica Kosor angažirala se i za pomoć bivšem učeniku ove škole Kristijanu Vincetiću, plivaču u kategoriji osoba s invaliditetom, koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.



Pisane vijesti