Potpredsjednica Vlade otvorila «Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Kotoribi «Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući» Općine Kotoriba.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Kotoribi «Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući» Općine Kotoriba. Ovim je službeno otpočela provedba ovog Programa međugeneracijske solidarnosti na području nekoliko općina Međimurske županije - Kotoribe, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije, Goričana, Donjeg Kraljevca, te Grada Preloga. Svrha provođenja Programa je poboljšanje kvalitete života starijih osoba na navedenom području na kojem postoji vrlo visok udio starijih osoba, i to prvenstveno samačkih i staračkih domaćinstava. Programom Dnevnog boravka i pomoći u kući u Kotoribi u 2005. godini bit će obuhvaćeno preko 200 starijih osoba, a na provedbi programa bit će uposleno oko 15 djelatnika, dok se u budućnosti, sukladno povećanju broja korisnika Programa, planira i povećanje broja djelatnika. Program je od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sufinanciran s 1.265.000,00 kuna.

Otvarajući «Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući» Općine Kotoriba potpredsjednica Kosor podsjetila je na slične, već pokrenute, programe u prošloj godini i u drugim hrvatskim općinama i gradovima u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Svim okupljenima poručila je kako osobe starije životne dobi ne mogu i neće biti ostavljene same, a tome će svakako pomoći i ovi novoosmišljeni programi Uprave za međugeneracijsku solidarnost Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.



Pisane vijesti