Potpredsjednica Vlade otvorila radove na gradnji kompleksa stambenih objekata u Karlovcu

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Jadranka Kosor svečano je otvorila radove na gradnji kompleksa stambenih objekata u Karlovcu, na lokaciji Dubovac.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Jadranka Kosor svečano je otvorila radove na gradnji kompleksa stambenih objekata u Karlovcu, na lokaciji Dubovac. Gradnja stambenih objekata vrši se u organizaciji Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Sindikalne građevinske zadruge, a u samom Karlovcu predviđena je izgradnja 280 stanova za državne i lokalne službenike i namještenike, u 22 stambena objekata na lokacijama Dubovac, Drežnik i Banija. Dovršetak radova prvog stambenog objekta na lokaciji Dubovac očekuje se već krajem ove godine. Otvorenju radova nazočili su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Upravu Antun Palarić, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vlade RH Vitomir Begović te predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor, u ime Vlade RH i predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, dala je punu potporu projektima sindikalne stanogradnje. Napominjući kako je stambeno zbrinjavanje preduvjet za normalan život, i u okvirima Nacionalne populacijske politike, podsjetila je i na Vladine projekte organizirane stanogradnje – od projekta poticane stanogradnje i organizirane stanogradnje za znanstvene novake do stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata i hrvatskih ratnih vojnih invalida.



Pisane vijesti