Potpredsjednica Vlade posjetila dječji vrtić «Zrno» u povodu obilježavanja Svjetskog dana Roma – 8. travnja

Potpredsjednica Vladministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja predstojećeg Svjetskog dana Roma – 8. travnjdječji vrtić «Zrno» u kojem se nalaze i djeca romske nacionalne manjine te im pritom uručila prigodne poklone.

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade RH za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja predstojećeg Svjetskog dana Roma – 8. travnja, dječji vrtić «Zrno» u kojem se nalaze i djeca romske nacionalne manjine te im pritom uručila prigodne poklone.

Upućujući čestitke svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, u povodu Svjetskog dana Roma, potpredsjednica Kosor izrazila je želju za još višim stupnjem integracije romske djece u društvu, te pozvala njihove roditelje da ih upućuju u vrtiće i škole u cilju što bržeg ulaska u svijet obrazovanja i znanja. Napomenula je kako je Vlada RH za provedbu Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana Desetljeća za Rome u 2006. godini osigurala za 430% veća financijska sredstva nego u 2005. godini, te ona sada iznose gotovo 12 milijuna kuna. Kasum Cana, predsjednik Centra kulture Roma Hrvatske zahvalio je potpredsjednici Kosor na svom doprinosu u unaprjeđenju uvjeta života Roma u Hrvatskoj te joj za to uručio zahvalnicu Centra kulture Roma u Hrvatskoj. Također joj je uručio i sliku umjetnice Mirjane Filipović «Romska djeca», te slikovni rječnik romskog jezika u izdanju Udruge žena Romkinja.



Pisane vijesti