Potpredsjednica Vlade RH posjetila branitelja D. Golika u Krapinskim Toplicama

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama Dragutina Golika, hrvatskog branitelja koji je ranjen dok je sprječavao pljačku banke 7. listopada prošle godine.

ZAGREB, 11. veljače 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama Dragutina Golika, hrvatskog branitelja koji je ranjen dok je sprječavao pljačku banke 7. listopada prošle godine.

Liječnici i medicinsko osoblje izvijestili su potpredsjednicu Vlade o njegovu zdravstvenom stanju, a ona im je zahvalila na brizi i skrbi za gospodina Golika, priopćilo je Ministarstvo.

Potpredsjednica Kosor susrela se u bolnici i s roditeljima gospodina Dragutina Golika. Uručila im je jednokratnu novčanu pomoć za njegovo liječenje, a tim će novcem kupiti invalidska kolica.

Potpredsjednica Kosor tom je prigodom rekla da će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje pomagati u liječenju gospodina Golika.

Ističući da skrb za gospodina Golika mora biti trajna jer su upravo hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodnu, samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku, a posebice gospodin Golik, koji je kao dragovoljac i istinski junak Domovinskog rata i ranjen u nesebičnom pokušaju sprječavanja pljačke banke, ministrica je rekla da će se u daljnju skrb uključiti i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, stoji u priopćenju.



Pisane vijesti