Potpredsjednica Vlade s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije

otpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas tijekom svog boravka u Cavtatu s predstavnicima HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije Vitomirom Bajcom i HVIDR-e Grada Dubrovnika Robertom Hauswitschkom te Udruge hrvatskih branitelja logoraša Dubrovačko-neretvanske županije Zdenkom Bulićem.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas tijekom svog boravka u Cavtatu s predstavnicima HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije Vitomirom Bajcom i HVIDR-e Grada Dubrovnika Robertom Hauswitschkom te Udruge hrvatskih branitelja logoraša Dubrovačko-neretvanske županije Zdenkom Bulićem. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata upoznali su potpredsjednicu Kosor s aktualnim problemima razvojačenih hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, posebice u pogledu stambenog zbrinjavanja nekolicine hrvatskih ratnih vojnih invalida i zapošljavanju razvojačenih hrvatskih branitelja. U tom smislu razgovarali su i o mogućnostima proširenja proizvodnje u braniteljskoj zadruzi «Mirna luka» iz Stona, koja se bavi uzgojom ribe i školjki, a potpredsjednica Kosor upoznala ih je pritom i s mogućnostima korištenja potpora Ministarstva za poticanje braniteljskog zadrugarstva.

Potpredsjednica Kosor upoznata je i s izradom multimedijalnog materijala o stradavanju hrvatskih branitelja s dubrovačkog područja u srpskim i crnogorskim logorima u Bileći i Morinju u produkciji županijske Udruge logoraša, te pozvana na njegovu promociju koja bi se trebala održati 13. prosinca ove godine.



Pisane vijesti