Potpredsjednica Vlade u posjetu terapijskoj zajednici «Cenacolo» u Vrbovcu

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja početka Mjeseca borbe protiv ovisnostterapijsku zajednicu «Cenacolo»u Terapijskoj kući Sveti Vinko u Vrbovcu.
 

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas, u povodu obilježavanja početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti, terapijsku zajednicu «Cenacolo»u Terapijskoj kući Sveti Vinko u Vrbovcu. U terapijskoj kući Sveti Vinko boravi oko devedeset mladića, uglavnom bivših ovisnika o drogama, a voditelj kuće upoznao je tijekom posjeta potpredsjednicu Kosor s terapijskim i radnim sadržajima u zajednici. Udruga San Lorenzo – zajednica «Cenacolo» kršćansko je udruženje koje pruža terapijsku pomoć bivšim ovisnicima.

Podsjećajući kako u Republici Hrvatskoj broj registriranih ovisnika o psihoaktivnim drogama iznosi 20.162 osobe, potpredsjednica Kosor najavila je novi Nacionalni program suzbijanja zlouporabe opojnih droga te prateće mjere za njegovu provedbu. U tom je pogledu istaknula je i potrebu daljnjeg podizanja razine prevencije ovisnosti i edukacije, posebno mladih. Potpredsjednica Kosor u razgovoru s nazočnim članovima zajednice zaželjela im je brz oporavak, a ističući kako je svaki život nemjerljivo vrijedan, poručila je da se kako će se zajedničkim naporom za svakoga od njih boriti da izađu iz pakla droge. Također je i obišla radne prostore zajednice - pekarnicu, staju za uzgoj krava, pogon za proizvodnju sira, glazbenu radionicu i tiskaru te im dala punu potporu u radu i oporavku.
 

Stranica