Potpredsjednica Vlade uručila Ugovore o Mjeri poticanja osnivanja zadruga branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas 20 Ugovora o Mjeri poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je da se današnjim uručivanjem 20 Ugovora za 20 novih zadruga završava veliki posao. Podsjetila je da su u lipnju uručene 53 potpore od po 150 000 kuna za 53 zadruge. Iznijela je podatke da je ove godine na osnivanje 73 zadruge utrošeno 10 950 000, 00 kuna. Također podsjetila je da je ove godine ukupno na zapošljavanje hrvatskih branitelja uloženo 40 milijuna kuna, a u protekle četiri godine 130 milijuna kuna.

Potpredsjednica je najavila već u idućem mjesecu natječaj za Mjeru samozapošljavanja za koju su u ovoj godini osigurana sredstva u iznosu od gotovo 11 milijuna kuna. Za spomenutu Mjeru potporu od po 30 000 kuna dobilo je već 185 korisnika, a očekuje se novih 300 korisnika. Projekti zapošljavanja branitelja daju dobre rezultate i dokazuju da branitelji žele raditi istaknula je.
Na kraju čestitala je hrvatskim braniteljima 5. kolovoz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a od ove godine i Dan hrvatskih branitelja.


Nazočnima su se obratili Lucija Kober predsjednica Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja i Stjepan Jelić, voditelj Referalnog centra, a u ime zadrugara zahvalu je uputio Željko Miletić.



Pisane vijesti