Potpredsjednik Grčić na Facebooku odgovorio na provokaciju s desničarskih internetskih portala

Slika /Vijesti/2015/travanj/2 travanj/DSC_2907.jpg

Sve ti mogu oprostiti samo ne USPJEH! Otprilike tako bi se mogao definirati odnos nekih radikalnih desničarskih internetskih portala prema potpredsjedniku Vlade prof.dr.sc. Branku Grčiću.

Već više od godinu dana, svaki put kada se javno objavi neka dobra vijest iz njegovog resora, a u zadnje vrijeme ih je sve više, bilo da se radi o pozitivnim gospodarskim indikatorima bilo o mnogobrojnim i milijardama kuna vrijednim EU projektima koji se ugovaraju i pokreću, pojavi se uvijek ista lažna i grozomorna vijest o tome da je potpredsjednik Grčić tijekom Domovinskog rata napustio Split i Ekonomski fakultet i otišao na barikade, Beograd i tko zna gdje još. Pa se pet godina poslije, po završetku rata vratio u Split, i eto, kao da se ništa nije dogodilo, nastavio raditi na Ekonomskom fakultetu. Da nije tako grozomorno, bilo bi smiješno.

Anonimnost autora takvih tekstova i nikad objavljeni naši demantiji ukazuju da je jedini cilj bio grubo podmetanje. A demanti je vrlo jednostavan: Prof.dr.sc. Branko Grčić cijeli svoj život živi samo i isključivo u Republici Hrvatskoj. Od prosinca 1987. pa sve do dolaska u Vladu RH u prosincu 2011. bez iti jednog dana prekida ili odsutnosti radi na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Od asistenta do redovitog profesora u trajnom zvanju, pa sve do funkcije dekana Fakulteta s koje je i otišao na poziciju potpredsjednika Vlade RH. Za osobu s takvom karijerom lako je provjeriti ove činjenice. Jednim jedinim pozivom Ekonomskom fakultetu u Splitu. Baš se pitamo zašto ti anonimni autori nisu posegnuli za tim jednostavnim alatom. 

Jasno je da tako i sve ostale tvrdnje, klevete, lažne konstrukcije, podmetnute fotografije s kojekakvim spodobama te razni drugi „nestašluci“ razigranih anonimnih autora postaju bespredmetne i ostaju samo dio „predizbornog cirkusa“ koji je očigledno već otpočeo…
 
 
 
 

Sve ti mogu oprostiti samo ne USPJEH! Otprilike tako bi se mogao definirati odnos nekih radikalnih desničarskih...

Posted by Branko Grčić on Sunday, 19 April 2015
 


 
 


Zahvala potpredsjednika Grčića na reakcijama 

Hvala vam svima koji se javljate s riječima osobne i generalne podrške u nastojanjima da Hrvatsku vodimo u dobrom smjeru, smjeru napretka i bolje budućnosti.
 
Hvala i svima koji ste kritički nastrojeni jer i to je poticajno. Osobito mi je drago da ste problematizirali tezu o uspjehu. Istina je, još nismo dosegli one rezultate s kojima bi naši građani nakon šest godina iscrpljujuće krize bili zadovoljni i koje bi osjetili izravno, na vlastitom dżepu, na vlastitom standardu. Ali isto tako istina je da su se neke stvari pokrenule u pozitivnom smjeru. Da je u državi više reda, da se gospodarstvo lagano oporavlja, da rastu industrija i izvoz, turizam, pa čak i osobna potrošnja građana, barem kako statistika kaže.  

Radimo na tome ustrajno već tri godine, dajemo sve od sebe, ostavit ćemo "srce na terenu"...  Drugom prilikom ću malo više o tome jer vidim da je to centralna tema vašeg interesa.... Naravno, spreman sam s vama i polemizirati, s argumentima.... Zaključio bih da smo jako puno toga odradili, osobito u pripremi i pokretanju velikih projekata, a da se uvijek može više... naravno, može se....

Hvala medijima koji su pokazali interes i vrlo korektno prenijeli moj odgovor na provokacije desničarskih internetskih portala. U ovom slučaju istina je tako jednostavna i lako dokaziva pa nisam imao potrebe dodatno komentirati zbog čega se ispričavam svim novinarima koji su tražili te dodatne komentare.
 
Nastavljamo posao koji  smo započeli prije tri godine. U ovoj godini rezultati će biti sve vidljiviji. Hrvatska ima golemi potencijal, iskoristimo ga zajedno za dobrobit svih naših građana.
 
Što se mene tiče, Hrvatska je moja jedina domovina, i sve što sam radio u svojoj profesionalnoj i političkoj karijeri  uključujući  i zadnje nešto više od tri godine u Vladi RH uvijek je bilo sa srcem i za opće dobro.
 

Poštovani, hvala vam svima koji se javljate s riječima osobne i generalne podrške u nastojanjima da Hrvatsku vodimo u...

Posted by Branko Grčić on Sunday, 19 April 2015


Pisane vijesti