Potpredsjednik Grčić s potpredsjednikom Dombrovskisom: Poruka Vlade je vrlo jasna – ostajemo dosljedni provedbi reformi

Slika /Vijesti/2015/svibanj/29 svibanj/DSC_9176.JPG

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sastao se danas s potpredsjednikom Europske komisije za euro i socijalni dijalog Valdisom Dombrovskisom.

U izjavi za medije potpredsjednik Grčić rekao je da se radilo o jednom vrlo sadržajnom razgovoru o svim aspektima Europskog semestra, što obuhvaća i provedbu Nacionalnog programa reformi i Programa konvergencije. „Poruka Vlade je vrlo jasna – ostajemo dosljedni provedbi reformi i do kraja mandata potpuno posvećeni tom poslu, jer znao da to vodi ka boljem rezultatu kada je riječ o gospodarskom oporavku i rastu u Hrvatskoj“. Potpredsjednik je istaknuo da će se danas objaviti dobri i kvalitetni rezultati već postignutih u gospodarstvu. Razgovarali su i o zaustavljanju rasta javnog duga te o smanjenju deficita.

Potpredsjednik Europske komisije Dombrovskis kazao je da je Hrvatska suočena s brojnim fiskalnim i makroekonomskim problemima, no istaknuo je pozitivnu vijest o izlasku iz recesije. Rekao je da se na sastanku razgovaralo o brojim mjerama koje hrvatska Vlada poduzima kako bi smanjila deficit i ubrzala stopu rasta i dodao da će Europska komisija nastaviti pomagati u rješavanju svih izazova s kojima je suočena Hrvatska kako bi se taj rast nastavio povećavati.

Pisane vijesti | Ekonomija