Potpredsjednik Mimica s Liborom Roučekom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_mimica_s_liborom_roucekom.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je Libora Roučeka, izvjestitelja Europskog parlamenta za Hrvatsku i potpredsjednika Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Rouček je izrazio podršku Republici Hrvatskoj na njezinom putu u Europsku uniju. Pozitivno je ocijenio Sveobuhvatno izvješće Europske komisije te naglasio potrebu ulaganja dodatnih napora u svrhu izvršenja preostalih obveza, ponajprije 10 mjera istaknutih u Izvješću.

Potpredsjednik Mimica izrazio je uvjerenje u pravodoban završetak ratifikacije Ugovora o pristupanju u državama članicama i naglasio predanost Vlade poštivanju i provedbi preostalih obveza iz pristupnih pregovora. Ispunjenje obveza navedenih u Sveobuhvatnom izvješću apsolutan je Vladin prioritet, pri čemu je fokus na mjerama iz područja tržišnog natjecanja, pravosuđa te schengenske pravne stečevine.

Razgovaralo se i o gospodarskoj situaciji i mjerama Vlade RH za suzbijanje krize u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na mjere štednje i fiskalnu konsolidaciju, ali uz poticanja gospodarskog rasta, zaposlenosti i poboljšanje investicijske klime.



Pisane vijesti