Potpredsjednik Ostojić: Dragan Vasiljković predan je policijskim službenicima RH i na putu je za Hrvatsku

Ocijenio je da je izručenje Dragana Vasiljkovića, koji bi u Hrvatsku iz Australije trebao stići u četvrtak, kompliciran postupak te da će se o ostalim detaljima znati više kada Vasiljković sleti u Hrvatsku.

"Naš posao, prije svega Ravnateljstva policije je da on bude izručen i predan pravosudnim tijelima i od tog trenutka taj proces je završen", dodao je Ostojić.

Na upit kada bi Vasiljković mogao doputovati u Hrvatsku, Ostojić je odgovorio kratko: "Nemojte u detalje".

Kazao je da za sada s izručenjem nije bilo problema, ali da se u kompliciranom postupku kao što je ovaj "uvijek mogu dogoditi neke situacije u kojima osoba koja se izručuje može imati posebne zahtjeve". Pojasnio je da se osoba koju se izručuje, primjerice, može pozvati na zdravstvene tegobe, ali da za sada sve ide po planu.

Izjavio je i kako je policija na dobrom tragu da riješi slučaj kukastog križa na stadionu Poljud te da je siguran da će ga riješiti.Na pitanje "kada?" kratko je rekao: "Najbrže moguće i kada se prikupe dokazi da netko bude priveden". "Nitko se s tim ne može igrati i morate imati čvrste dokaze", dodao je i odbio tvrdnju da taj slučaj predugo traje. "Nemojmo pritiskati policiju, neka ona radi svoj posao", naglasio je. Rekao je i da je dobro da smo u Hrvatskoj dobili svijest da neprimjereni simboli nisu nešto što bi trebalo biti na stadionima te da bi on volio da je tako bilo i ranije, ne samo kod ovog slučaja nego i kod izvikivanja ustaških pozdrava.

Upitan o tvrdnjama Mirele Holy koja je izjavila da joj je visoko pozicionirana osoba u MUP-u rekla da "svako propitivanje pitanja ugljikovodika može stvarati probleme pa i po život", Ostojić je kazao da je "svatko dužan takvu informaciju prijaviti kao kazneno djelo". U protivnom Holy je u kaznenom djelu jer prikriva saznanja o sumnji na kazneno djelo, rekao je Ostojić, dodavši da je tu informaciju prvi puta čuo od novinara.

(Hina) xaš yam



Pisane vijesti