Potpredsjednik Ostojić: MUP nije zabranio niti otkazao predstavu Elementarne čestice

Slika /Vijesti/2015/svibanj/19 svibanj/Ostojic-izjavaFOTO-web.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u današnjoj izjavi novinarima osvrnuo se na odluku da se predstava „Elementarne čestice“ po romanu Michela Houellebecqa skine s programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Potpredsjednik Ostojić kazao je da je ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara zatražila od Ministarstva unutarnjih poslova sigurnosnu procjenu izvođenja predstave „Elementarne čestice“. „Nije na ministru niti na MUP-u da postavlja ili zabranjuje određenu priredbu ili predstavu“, dodao je. Potpredsjednik Ostojić ponovio je da postoji sigurnosni rizik oko izvođenja ove predstave. „To je sve što se MUP-a tiče. Ako će se ta predstava održati, slijedi ugovor između Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i organizatora oko troškova“, rekao je ministar, pojasnivši da neće biti problema s osiguravanjem predstave ako se ona održi. „Bez obzira što se radi o visokom sigurnosnom riziku, ne znači da hrvatska policija nije sposobna to osigurati. Mi moramo osiguravati javni red i mir i čuvati sve vrste sloboda“.
 
Potpredsjednik Ostojić kazao je da se sigurnosni rizik nije povećao nakon što su strani mediji prenijeli vijest o otkazivanju predstave. „Ne znam čiju odluku su prenijeli. MUP nije zabranio niti otkazao predstavu. To su napravili organizatori“.

Pisane vijesti | Unutarnji poslovi