Potpredsjednik Ostojić vratio se na posao nakon oporavka od bolesti: Policija i MUP uredno funkcioniraju u potpunosti

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, po povratku na posao nakon bolovanja, dao je izjavu za medije.

Potpredsjednik Ostojić zahvalio je obitelji, prijateljima i svima ostalima koju su mu pružili potporu u trenucima u kojima mu je zdravstveno stanje bilo kritično. Također, zahvalio je liječničkom timu KBC-a Rebro na čelu s dr. Gašparevićem. Posebno je zahvalio dr. Dragi Prgometu, na „savršenom rezu, koji je izvadio dva limfna čvora i spasio mi život“. „Bio sam svjedokom svo vrijeme koje sam proveo u bolnici da je tretman i prema svim drugim bolesnicima, ljudima u bolnici koje sam susretao, jednako vrijedan i to mi je bilo posebno važno“, kazao je. Medijima je ovom prilikom zahvalio na objektivnom izvještavanju o njegovom zdravstvenom stanju i korektnosti. Zahvalio je i svima koji su mu putem društvenih mreža upućivali želje za oporavkom.

Potpredsjednik Vlade rekao je da se od danas vraća na posao, oporavljen od bolesti. „Želim posebno istaknuti da je ovaj sustav, i kad ja nisam bio u prilici da znam što se događa, funkcionirao u potpunosti“. Tako je kazao da svi pokazatelji govore da su i turistička sezona, sprječavanje iznuda, veliki derbiji, javna okupljanja i tako dalje, prošli vrlo uredno i nije bilo incidenata. Zahvalio je i policiji i Ministarstvu unutarnjih poslova na urednom funkcioniranju u svim segmentima, u potpunosti. „To govori o tome da ovakav sustav ne ovisi samo o jednoj osobi, već o organizaciji koja čini dodatnu kvalitetu“.

Potpredsjednik Ostojić rekao je da se zdravstveno osjeća odlično. „Ovo je prvi put da sam iskoristio vrijeme, u rangu jednog godišnjeg odmora, odlično sam se naspavao i sasvim dobro se vratio nazad. Uzmite u obzir da prije mjesec dana nisam mogao hodati, ali oporavio sam se uz pomoć ljudi koji su mi u bolnici govorili točno što treba napraviti, što sam uredno slušao i bio sam vrlo discipliniran“. Kazao je da se iznenađujuće brzo oporavio, istaknuvši da se ne bi vratio na ministarsku dužnost da mu je zdravlje ugroženo i da ne može, iz bilo kojeg razloga, obavljati svoj posao. „Vjerujem da ću nastaviti istim tempom kojim smo radili i prije“.

Ocijenio je da je sigurnosna situacija u Republici Hrvatskoj vrlo dobra. „Naravno, uvijek može biti bolje, ali svi rezultati i trendovi pokazuju da je dobro i takav trend nastavljen je i u 2014. godini“.

Na pitanje kako komentira dokument koji je Sigurnosno-obavještajna agencija objavila na svojim stranicama u kojem donosi pregled područja sigurnosno-obavještajnog djelovanja i svojih aktivnosti te iznosi viziju i planove svog daljnjeg razvoja, ministar Ostojić je kazao: „Dokument koji je objavljen konstatira nešto radi čega s posebnim oprezom pratimo situaciju jer Hrvatska je, ne samo dio Europske unije, ne samo dio NATO-a, već je nazočna i u Afganistanu te sudjeluje u mirovnim operacijama. Ne bih to nazvao zabrinutošću, ali moramo biti spremni da sudjelujući u alijansi koja se bori protiv terorizma, bilo koje vrste, a posebno onog koje je sad istaknut, a to je islamski terorizam, moramo raditi sve one poslove i radnje koje nas čine sastavnim dijelom tog Saveza. Pojasnio je da je dokument koji je objavila SOA još u sedmom mjesecu na sastanku Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi „prvi put da imamo jedan transparentan dokument. Nema više fame. Nema razloga da Sigurnosno-obavještajna agencija ne iznese one podatke koje može podijeliti s javnošću i mislim da je to pozitivno“, zaključio je.

 



 

Pisane vijesti