Potpredsjednik Vlade Božo Petrov primio u nastupni posjet veleposlanicu Republike Makedonije

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/9 ožujka/DSC_7878.JPG

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov primio je danas u Banskim dvorima u nastupni posjet Danielu Karagjozosku, veleposlanicu Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanica Karagjozoska zaželjela je potpredsjedniku Petrovu puno uspjeha u provedbi reformskog programa Vlade premijera Oreškovića i izrazila veliko zanimanje Republike Makedonije za sva pitanja koja se tiču provedbe sveobuhvatne reforme državne i javne uprave, kao i za hrvatska iskustva u naporima za postizanje ravnomjernog regionalnog razvoja.

Razgovaralo se i o reformama koje je Makedonija uspješno provela  s ciljem privlačenja stranih ulagača, poticanja gospodarskog razvoja, zapošljavanja te socijalnih mjera koje su zaustavile odlazak mladih iz zemlje.

Veleposlanica Karagjozoska zahvalila je na pomoći i podršci Republike Hrvatske u suočavanju s posljedicama migrantskog vala kojem je Makedonija osobito izložena.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izrazio je spremnost hrvatske Vlade da pomogne prijateljskoj Makedoniji svojim iskustvima u približavanju Europskoj uniji i NATO-u te obećao daljnju potporu naporima koje Republika Makedonija poduzima oko ulaska u euroatlantske integracije te političke stabilizacije toga područja. 

Pisane vijesti