Potpredsjednik Vlade Branko Grčić potpisao ugovore o sufinanciranju 26 projekata za razvoj jadranskih otoka

Slika /Vijesti/2015/svibanj/25 svibanj/faks_0009.JPG

U ovoj godini Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će 26 projekata u iznosu od gotovo 16 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2015. godini uvelo je novi Potprogram Razvoj jadranskih otoka kojim se dodjeljuju sredstva osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2015. godinu, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za svrhovito ulaganje u razvoj infrastrukture i gospodarstva na hrvatskim otocima.
 
U ovoj godini Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će 26 projekata u iznosu od gotovo 16 milijuna kuna.
 
Projekti su odobreni općinama Janjina, Jelsa, Lastovo, Lumbarda, Nerežišća, Orebić, Postira, Pučišća, Smokvica, Ston, Sutivan, Tisno, Tkon, Trpanj i Vela Luka, te gradovima Supetar, Komiža, Korčula, Šibenik, Vis i Vodice.
 
Danas su u Splitu čelni ljudi tih jedinica lokalne samouprave i potpredsjednik Vlade i i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić potpisali ugovore o sufinanciranju projekata  za razvoj jadranskih otoka.
 
Na temelju Potprograma Razvoj jadranskih otoka objavljen je Javni poziv za dostavu projekata razvoja jadranskih otoka u 2015. u razdoblju od 13. veljače do 27. veljače 2015., a odnosio se na projekte vezane za radove na modernizaciji, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji objekata komunalne, društvene, javne, poduzetničke i turističke infrastrukture kojima se potiče zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. 
 
U otoke se na razini Republike Hrvatske kontinuirano godišnje ulaže oko 1,5 milijardi kuna. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU ulaže u održivi razvoj otoka potičući izgradnju komunalne i društvene infrastrukture na otocima, stvarajući povoljnije uvjete za kvalitetniji život otočana, kao i izjednačavanje uvjeta života na otocima s onima na kopnu i to kroz niz različitih mjera i programa. 

Pisane vijesti