Potpredsjednik Vlade Grčić: Rast industrijske proizvodnje peti mjesec zaredom znak je gospodarskog oporavka u Hrvatskoj

Slika /Vijesti/Lipanj/13 lipanj/rast-strelica.jpg

Ministar Grčić ocijenio je dobrim i ohrabrujućim rast industrijske proizvodnje peti mjesec zaredom, što nije zabilježeno još od izbijanja krize 2009. godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić komentirao je informaciju koju je danas objavio Državni zavod za statistiku da je u svibnju industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla 1,2 posto na godišnjoj razini, peti mjesec zaredom.
 
Ministar Grčić ocijenio je dobrim i ohrabrujućim rast industrijske proizvodnje peti mjesec zaredom, što nije zabilježeno još od izbijanja krize 2009. godine. „Ovo zapravo govori da se pokazuju prvi vidljivi znaci gospodarskog oporavka u Hrvatskoj“, kazao je. Pojasnio je da je taj trend u najvećoj mjeri uvjetovan poboljšanjem situacije na EU tržištima „zbog čega vidimo paralelno vrlo intenzivan rast izvoza, što je dodatni pozitivni efekt“, rekao je. Izrazio je nadu da će se taj trend stabilizirati i nastaviti ove godine. „Nadam se da će to biti i jedan značajan doprinos poboljšanju ukupnih gospodarskih trendova u Hrvatskoj“, zaključio je ministar Grčić.


Pisane vijesti | Govori i izjave | Ekonomija