Potpredsjednik Vlade: Hrvatska je danas sigurna zemlja, kroz nju je do danas prošlo 587 tisuća migranata bez incidenta

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/siječanj/14 siječnja/4654651_5.jpg

Potpredsjednik Vlade Ostojić danas je u Banskim dvorima istaknuo da u Hrvatskoj nikada nije bilo manje krađi i razbojništava, ukradenih automobila, nikada nije bilo ni manje ubojstava, a i prometnih nesreća. Također, potvrdio je da je podnio privatnu tužbu protiv Nikole Grmoje zbog klevetanja

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je u Banskim dvorima održao konferenciju za novinare. „Osjećaj sigurnosti građana Republike Hrvatske i onih koji dolaze u Hrvatsku je na vrlo visokom nivou, jer nikada nije bilo manje krađi i razbojništava, ukradenih automobila, nikada nije bilo ni manje ubojstava, a suzbijanje korupcije, bez obzira o kome se radi, organiziranog kriminala kao i narko scene evidentno je kroz povećani broj prijava i zapljena“, rekao je ministar.

Što se tiče Schengena, ministar je naglasio da se grade i završavaju prihvatni centri u Tovarniku i Trilju. Spomenuo je i da godišnje kroz Hrvatsku prođe 145 milijuna putnika te da granične kontrole rade dobro, a projekt sigurne turističke sezone je stvarnost. „U prometu imamo najmanje smrtno stradalih, na Markovom trgu se slobodno prosvjeduje, E-policija je u funkciji, otvoreno je novih pet operativno komunikacijskih centara, kao i poseban u ravnateljstvu policije“, naveo je ministar i dodao da su, unatoč racionalizaciji troškova, obnovljene i neke policijske postaje. Također je rekao da imamo nove osobne iskaznice i putovnice, mobilne šaltere i vozila koja omogućuju rješavanje dokumentacije bez čekanja u redu, a tražitelji međunarodne zaštite se zbrinjavaju u renoviranim centrima u Kutini i Dugavama. Posebno je naglasio da policijom rukovode službenici birani internim natječajima, te da od njih 2.300 niti jedan nije zaposlen u mandatu ove Vlade.

Hrvatska je danas sigurna zemlja, do danas je kroz nju prošlo 587 tisuća migranata bez incidenata, zahvaljujem svima koji na tom poslu obavili veliku zadaću i osvjetlali obraz Hrvatske, ne samo službenicima, već i volonterima, medicinskom osoblju te građanima Hrvatske“, zaključio je ministar.

Ministar Ostojić također je govorio o priopćenju Uskoka kojim je potvrđeno da nije istina da je Božo Petrov praćen ili na bilo koji način obrađivan. Istaknuo je da je glasnogovornik stranke Most Nikola Grmoja, bez ikakvih dokaza, iznio ozbiljne optužbe za teške zlouporabe - da se nezakonito, po nalogu ministra, policijskim službenicima naređuje da poduzmu radnje koje su povreda građanskih prava, povreda zakona i Ustava. Ministar je kazao da je to vrlo neozbiljno od osobe koja po svojoj funkciji govori u ime nekoga, a da smo, nakon objavljenog priopćenja, svjedoci ponovnog iskazivanja nepovjerenja u Uskok i DORH. Podsjetio je i da se Tomislav Karamarko usudio upozoravati državnog odvjetnika da pazi što radi, te da su to dokazi spremnosti da se utječe i na neovisno pravosudno tijelo, DORH. „Ako misle utjecati, to je vrlo opasno“, zaključio je ministar Ostojić. Također je potvrdio da je podnio i privatnu tužbu protiv Nikole Grmoje zbog klevetanja.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Unutarnji poslovi