Potpredsjednik Vlade Mimica primio dopredsjednika Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Božu Ljubića

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_dopredsjednika_zastupnickoga_doma_parlamentarne_skupstine_bih_bozu_ljubica.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica, primio je dopredsjednika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Božu Ljubića.

Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima i intenziviranjem dijaloga na svim političkim razinama. Potvrđen je potencijal za daljnje jačanje suradnje na područjima od zajedničkog interesa, a posebice u pogledu rješavanja postojećih otvorenih pitanja. Razmijenjena su stajališta o aktualnim unutarnje-političkim prilikama u BiH i položaju Hrvata.
Potpredsjednik Vlade Mimica istaknuo je potporu hrvatske Vlade suverenitetu, teritorijalnom integritetu i jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda u BiH. Izrazio je interes RH za poboljšanjem sadašnjeg položaja Hrvata u BiH, ali bez želje za nametanjem gotovih rješenja unutarnjeg uređenja, te namjeru održavanja otvorenog dijaloga s političkim predstavnicima svih triju naroda.
Potpredsjednik Mimica naglasio je da Republika Hrvatska, kao susjedna i prijateljska zemlja podržava BiH na putu prema euroatlantskim integracijama i s tim u vezi provođenju nužnih reformi. Ponovio je spremnost Hrvatske da Bosni i Hercegovini te drugim zemljama regije prenese iskustva iz pristupnog procesa.




Pisane vijesti